Rinoplasti Ankara

    Rinoplasti Ankara, burnu yeniden şekillendirmek ve yüz ile uyumlu bir burun görünümü meydana getirmek için yapılan operasyondur. Burun gerek genetik etmenlerin gerekse de çeşitli çevresel etmenlerin etkisi ile ergenlik döneminin sonlarına kadar gelişim gösterir. Bu gelişim sürecinin sonunda burun, yüz ile uyumlu olmayan ve yüzün estetik bütünlüğüne uymayan bir görünüm edinebilir. Burun ile alakalı bireyi rahatsız eden bir veya birden fazla estetik temelli problem bulunabilir. Hatta bu estetik temelli problemlere, bazı kişilerde burundan nefes alamama gibi işlevsel sorunlar da eşlik edebilir. Rinoplasti operasyonu bu sorunları ortadan kaldırmak için yapılır. Bu operasyon sayesinde bireyin yüz karakteristiği, cinsiyeti ve talepleri ile uyumlu bir burun görünümü meydana getirilebilir. Yazımızın devamında ‘’Rinoplasti ameliyatı nedir?’’, ‘’Rinoplasti ameliyatının iyileşme süresi ne kadardır?’’, ‘’Rinoplasti ameliyatı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Rinoplasti ameliyatı sonrası sigara içilebilir mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara Rinoplasti ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Rinoplasti Nedir?

    Rinoplasti, burun dokularının yeniden şekillendirilmesi ve burunla alakalı estetik sorunların giderilmesi için yapılan operasyondur. Rinoplasti ameliyatı sayesinde septum deviasyonu ve kemerli burun görünümü ortadan kaldırılabilir, burun boyutu yeniden düzenlenebilir. Aynı şekilde buruna alın ve dudak gibi bölgelerle uyumlu, yüz hatlarını destekleyen bir görünüm kazandırılabilir.

    Rinoplasti Nasıl Yapılır?

    Rinoplasti ameliyatının hasta için ağrısız ve konforlu geçebilmesi için genel anestezi uygulamasına başvurulur. Bu uygulamanın detayları hastanın genel sağlık durumuna ve ameliyatın detaylarına özel olarak, anestezi uzmanı ve operasyonu gerçekleştirilen doktor tarafından planlanır.

    Anestezi uygulaması tamamlandıktan sonra burun dokuları iki farklı teknik ile şekillendirilebilir. Bunlardan ilki kapalı rinoplasti tekniğidir. Kapalı rinoplasti sırasında burnun dış kısmına veya yüzeyine cerrahi işlem uygulanmaz. Burun dokularına, burun deliklerinin içerisinden müdahale edilir. Böylece burnun dış bölgesinde dikiş izi meydana gelmez. Kapalı rinoplastinin cerrah açısından uygulanması zorludur ve ileri tecrübe gerektirir. Cerrahi zorluğu dışında açık rinoplastiye karşı herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır. Açık ya da kapalı rinoplasti tekniği genellikle cerrah tercihi olmakla birlikte literatürde kapalı rinoplastide daha hızlı bir iyileşme süreci olduğu gösterilmiştir.

    Doç. Dr. Arda Küçükgüven’in burun ucu düşmesini önleyen, ödem ile hissiyat açısından iyileşme süresini minimuma indiren ve nefes alma, koku, baş ağrısı gibi burun kaynaklı fonksiyonel durumların tedavisinde uygulanan; en prestijli plastik cerrahi dergilerinde yayınlanarak tıp literatürüne girmiş teknikleri ve günümüzce halen çokça atıf alan bilimsel yayınları mevcuttur.

    Rinoplasti ameliyatı kapsamında başvurulan bir diğer teknik ise açık rinoplasti tekniğidir. Açık rinoplasti tekniğinde burun dokularına, burnun dış kısmına açılan bir cerrahi kesi ile ulaşılır. Ardından ise ameliyat planlaması dahilinde burun dokuları yeniden düzenlenir.

    Ultrasonik rinoplasti ise açık ya da kapalı teknikten bağımsız olarak, rinoplastinin yalnızca kemik şekillendirme basamağında kullanılan özel bir tekniktir. Cerrahın tecrübesine göre ameliyatın daha atravmatik gerçekleşmesine olanak sağlayabilir.

    Rinoplasti Kaç Yaşında Yapılır?

    Rinoplasti 18 yaşını doldurmuş olan bireylere yapılır. Bununla birlikte bazı özel durumlarda 18 yaşından küçüklere de (ebeveynlerin veya yasal vasinin onayı ile) rinoplasti ameliyatı yapılabilir.

    Rinoplasti Kalıcı Mı?

    Rinoplasti etkileri kalıcı olan bir operasyondur. Yani burun dolgusu gibi kozmetik uygulamaların aksine rinoplastinin belirli aralıklarla tekrarlanmasına gerek yoktur.

    Rinoplasti Tekrarlanabilir Mi?

    Rinoplasti, ihtiyaç duyulduğunda revizyon rinoplasti adı verilen sekonder bir operasyon kapsamında yeniden gerçekleştirilebilir. Eğer primer rinoplasti kapsamında hastanın istediği burun görünümü meydana getirilememişse veya burunda yeni estetik sorunlar ortaya çıkmışsa bu işleme başvurulabilir. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan revizyon rinoplasti isimli içeriği inceleyebilirsiniz.

    Rinoplasti Ne Kadar Sürer?

    Rinoplasti ameliyatlarının süresini etkileyen pek çok faktör vardır. Bu faktörlerin başında da ameliyatın hangi teknikle ve hangi amaçlarla yapıldığı gelmektedir. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda rinoplasti ameliyatının 2 saat kadar sürmesi beklenir.

    Rinoplasti Sonrası İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

    Rinoplasti ameliyatının sonlanması ve hastanın bakım odasına alınması ile birlikte iyileşme süreci başlar. Rinoplasti ameliyatının ardından hasta genellikle aynı gün taburcu edilir ya da 1 gün hastanede kalır. Ameliyatın hemen sonrasında hastanın genel sağlık durumu kontrol edilir ve iyileşme sürecine ideal bir başlangıç yapmasına katkı sağlanır.

    Rinoplasti ameliyatında genellikle hastanın burnuna özel splintler yerleştirilir. Bu splintler genellikle 1 hafta boyunca burunda kalır ve bahsi geçen süre boyunca burun dokularını destekler. Bu süreçte yapılan soğuk kompresler sayesinde ödemlerin dağılma hızı artar ve yaklaşık 7 ila 10 gün içerisinde ödemler büyük oranda kaybolmuş olur. Böylece hastalar günlük yaşamlarına dönüş yapabilirler. Bununla birlikte burun dokularının tamamen iyileşmesi birkaç ayı, burunda kalan minimal ödemin tamamen dağılması ise 1 yılı bulabilir.

    Rinoplasti Sonrası Gözlük Kullanılabilir Mi?

    Rinoplasti sonrası gözlük kullanımı, hali hazırda hassas olan burun dokularının ve dolayısıyla da ameliyatla buruna kazandırılan yeni formun zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden rinoplasti ameliyatı sonrası yaklaşık 2 ay boyunca gözlük kullanılması tavsiye edilmez. Bireyler bu süreçte güvenli bir şekilde kontakt lens kullanabilirler.

    Rinoplasti Sonrası Sigara Kullanılabilir Mi?

    İyileşme süreci için zararlı olduğundan rinoplasti ameliyatı öncesi ve sonrası sigara kullanılması tavsiye edilmez. Sigara, kan yolu ile dokulara taşınan oksijen ve besin miktarında önemli bir azalmaya neden olur. Bu da hali hazırda hassas olan ve iyileşme sürecinde olan burun dokularının, ihtiyaç duydukları besinlere ve enerjiye yeterli miktarda ulaşamamasına neden olur. Dolayısıyla da iyileşme süreci uzar. İyileşme sürecinin uzamasına ek olarak sigara kullanımı, burun dokularının gerektiği gibi iyileşememesine ve ameliyatla planlanan burun görünümünün elde edilememesine neden olabilir. Bu yüzden rinoplasti ameliyatı sonrası mümkünse sigara tamamen bırakılmalı veya en az 1 ay boyunca sigara kullanımına ara verilmelidir.

    Ankara Rinoplasti Fiyatları

    Ankara rinoplasti fiyatları, operasyonun hangi teknikle yapıldığına ve kişinin anatomik özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button