Kol Germe
Kol germe, kollarda ilerleyen yaş ve kilo değişimleri nedeniyle meydana gelen sarkmaları gidermek, ince ve genç bir kol görünümü meydana getirmek için yapılan operasyondur. Kollar, ilerleyen yaş ve ani kilo değişimleri gibi durumlardan ciddi ölçüde etkilenebilirler. Genetik ve çevresel etmenlerin de etkisiyle kollarda sarkmalar meydana gelebilir. Kollarda meydana gelen sarkmalar, kol görüntüsünü ve kolların vücudun geri kalanı ile olan estetik ilişkisini olumsuz etkileyebilir. Kol sarkmaları bazı bireylerin moda tercihlerini etkileyebilir; beden algıları ve özgüvenleri ile alakalı sorunlara yol açabilir.
Kol germe ameliyatı sayesinde hem kollardaki sarkmaları gidermek hem de bu sarkmalara bağlı gelişen ikincil sorunları ortadan kaldırmak mümkün olmaktadır. Bu operasyon ideal bir kol görünümü yaratmak amacıyla, hastanın taleplerine ve genel estetik ölçütlere uygun olacak şekilde, kişiye özel olarak planlanmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Kol germe sonrası yeniden sarkma olur mu?’’, ‘’Kol germe ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Kol germe ameliyatı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Kol germe ameliyatı ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Kol germe ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Kol Germe Nedir?
Kol germe, üst kol bölgesindeki sarkmaların giderilmesi, kolların ince ve sıkı bir görünüm edinebilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyondur. İlerleyen yaşa ve ani kilo değişimlerine bağlı olarak kol bölgelerinde ciddi sarkmalar görülebilir. Bu sarkmalar, günümüzde görece hızlı bir cerrahi operasyon ile tamamen ortadan kaldırılabilirler.
Kol Germe Neden Yapılır?
Kol germe ameliyatı, kadınlarda zarif, sıkı ve ince bir kol görünümü meydana getirmek amacıyla yapılır. Erkeklerde ise maskülen, sıkı ve çekici bir kol görünümü ortaya çıkarmak için kol germe ameliyatı gerçekleştirilir.
Kol Germe Kimlere Yapılır?
Kol germe ameliyatı reşit olan her bireye yapılabilir. Operasyon, genellikle orta yaşlı bireyler tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte obezite cerrahisi geçirmiş olan genç bireyler de kol germe ameliyatına yaygın bir şekilde başvurmaktadır.
Kol Germe Sonrası Yeniden Sarkma Olur Mu?
Kol germe ameliyatından sonra eğer beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmez, yeniden kilo alınır ve verilir ise kollarda bir miktar sarkma ortaya çıkabilir. Bu yüzden ameliyat sonrasında hastalara düzenli olarak spor yapmaları ve sağlıklı beslenmeleri tavsiye edilir.
Kol Germe Sonrası İz Kalır Mı?
Kol germe sonrasında, tüm cerrahi işlemler sonrasında olduğu gibi dikiş izi oluşumu gözlenir. Bununla birlikte operasyon sırasında atılan dikişler kolun iç tarafında kalırlar, bu yüzden de dışarıdan fark edilmeleri oldukça güçtür.
Kol Germe Ne Kadar Sürer?
Kol germe ameliyatının süresi, operasyon sırasında yapılan işlemlere göre değişebilir. Operasyon genellikle 1 ila 1,5 saat içerisinde tamamlanmış olur.
Kol Germe Nasıl Yapılır?
Kol germe ameliyatı lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Operasyon sırasında iç kol bölgesinden koltuk altına uzanan bir cerrahi kesi açılır. Bu kesi yardımı ile bölgedeki fazla deri ve yağ dokuları alınarak kollardaki sarkmalar ortadan kaldırılır. Bölgedeki yağ dokularını almak amacıyla liposuction işlemine başvurulması da mümkündür. İlgili işlemler tamamlandıktan sonra operasyonun başında atılan cerrahi kesiler, estetik standartlara uygun bir şekilde, özel dikiş işlemleri ile kapatılır ve ameliyat sonlanmış olur.
Kol Germe Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kol germe ameliyatı yaptıran bireyler genellikle ameliyattan 6 saat kadar sonra, aynı gün içerisinde taburcu edilirler. Bazen geceyi hastanede geçirmeleri de gerekebilir. Ameliyattan 3 ila 4 gün sonra kademeli olarak günlük hayatlarına dönüş yapmaları mümkündür. İş hayatlarına ise, doktorlarının önerilerine ve çalışma şartlarına göre 7 ila 10 gün içerisinde dönüş yapabilirler. Bununla birlikte iyileşme süreçleri tamamlanana kadar şu gibi noktalara dikkat etmeleri oldukça önemlidir:
- Kol hareketleri bir süre kısıtlanmalıdır, kolları zorlayacak aktiviteler ve yorucu işler yapılmamalıdır.
- Kolların üzerine yatmamaya özen gösterilmelidir.
- İyileşme sürecine uygun olan hafif egzersizler, doktorun bilgisi dahilinde yapılabilir ancak normal spor rutinine bir aydan önce dönülmemelidir.
- Ameliyattan sonra 1 ay boyunca denize girilmemeli; havuz ve kaplıca gibi kamusal alanlarda bulunulmamalıdır. Bu bölgeler, henüz hassas olan ve iyileşme süreçlerini tamamlamamış olan kol dokularının enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
- Olası enfeksiyon ve ağrı gibi komplikasyonların önlenebilmesi için ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.
- Ameliyat bölgesinin hijyenine ve bakımına özen gösterilmelidir.
- Düzenli beslenilmeli, yeterli miktarda sıvı tüketilmeli ve sağlıklı bir uyku düzenine sahip olunmalıdır.
- Doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.
Kol germe ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir.
Kol Germe Fiyatları
Kol germe fiyatları, operasyonun detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.