Orta Yüz Germe

    Orta yüz germe, elmacık kemiği, yanak ve göz çevresi gibi bölgelerde genç bir görünüm meydana getirmek; yüzün merkezindeki estetik sorunların giderilmesini sağlamak amacıyla yapılan operasyondur. Yüz, insanların sosyal etkileşimler sırasında en çok dikkat ettiği bölgedir. Bu yüzden yüz ile alakalı estetik temelli sorunlar bireyin olduğundan daha yaşlı, yorgun, uykusuz ve öfkeli bir yüz görünümüne sahip olmasına neden olabilir.

    Bahsi geçen problemler özellikle de yüzün merkez noktasında yer alıyorsa, tüm yüz görünümü bu problemlerden olumsuz etkilenebilir. Orta yüz bölgesinde, ilerleyen yaş ile birlikte hacim kaybı meydana gelir. Doku yıpranmasının da etkisi ile birlikte, hacmini kaybetmiş olan deri dokusu sarkabilir ve kırışabilir. Bu sorunların ortaya çıkmasında cilt bakımının aksatılması, korunmasız bir şekilde güneş ışığına düzenli olarak maruz kalmak ve çeşitli cilt hastalıkları da rol oynayabilir. Orta yüz germe ameliyatı sayesinde bahsi geçen sorunların tamamı ortadan kaldırılabilir ve çekici bir yüz görünümü meydana getirilebilir. Yazımızın devamında ‘’Orta yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Orta yüz germe ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Orta yüz germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ ve ‘’Orta yüz germe ameliyatı kimlere önerilir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Orta yüz germe ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Orta Yüz Germe Nedir?

    Orta yüz germe, yüzün merkez bölgesindeki sarkmaları gidermek, cildin sıkılaştırılmasını sağlamak ve cildi gençleştirmek amacıyla göz kapağının içinden izsiz olarak, cilt alınacaksa kirpiklerin hemen altından ya da saçlı deriden orta yüze ulaşılarak yapılan operasyondur. Orta yüz germe ameliyatı sırasında yapılan cerrahi işlemler genellikle göz altları, yanaklar ve ağız çevresi gibi bölgeleri hedefler. Operasyon sırasında yüzün ilgili bölgesindeki fazla dokular alınabilir, kas ve yağ dokuları yeniden düzenlenerek orta yüz bölgesine genç ve çekici bir görünüm kazandırılabilir.

    Orta Yüz Germe Neden Yapılır?

    Orta yüz germe, göz altlarında, yanaklarda (elmacık kemiği çevresinde) ve ağız çevresinde meydana gelen estetik sorunları gidermek; yüzün orta bölgesine genç bir görünüm kazandırmak amacıyla yapılır. Orta yüz germe sayesinde yüz sarkmaları giderilebilir, yüzün ilgili bölgesinde genç bir görünüm meydana getirilebilir.

    Orta Yüz Germe Kimlere Önerilir?

    Orta yüz germe uygulaması, genellikle yüzünün merkez bölgesindeki estetik sorunlardan şikayetçi olan bireylere önerilir. Yüz ifadelerinin önemli bir kısmı yüzün merkez bölgesinde meydana gelir. Gerek bu nedenden gerekse de genetik etmenler sebebiyle orta yüz bölgesi, diğer yüz bölgelerine kıyasla daha çabuk yıpranabilir. Bireyler, reşit olmaları kaydı ile orta yüz bölgelerindeki estetik sorunlardan bu operasyon ile tamamen kurtulabilirler.

    Orta Yüz Germe Kalıcı Mı?

    Orta yüz germe operasyonu sayesinde elde edilen kazanımlar kalıcıdır. Yani botoks uygulamalarında olduğu gibi kazanımlar zaman içerisinde kaybedilmez. Bununla birlikte bu kazanımlara zarar verebilecek etmenler mevcuttur. Bu yüzden hastanın düzenli olarak cilt bakımı yapması, sağlıklı beslenmesi ve düzenli egzersiz yapması tavsiye edilmektedir.

    Orta Yüz Germe Riskli Mi?

    Orta yüz germe genel olarak tehlikeli bir operasyon değildir. Bununla birlikte tüm cerrahi işlemler gibi bu operasyonun da belli başlı komplikasyonları vardır. İyileşme sürecinde normal olarak görülen şişlikler ve ödem gibi komplikasyonlar zaman içerisinde tamamen geçmektedir. Orta yüz germeye bağlı gelişebilen diğer komplikasyonlar arasında ise kanama, geçici his kaybı ve enfeksiyon yer almaktadır. Doktor bu komplikasyonların önlenebilmesi için gerekli tüm önlemleri alır.

    Orta Yüz Germe Ne Kadar Sürer?

    Orta yüz germe operasyonu genellikle 2 saat kadar sürmektedir. Bununla birlikte operasyonun süresi, operasyon sırasında gerçekleştirilmesi planlanan işlemlere göre değişiklik gösterebilir. Doktorunuz konu hakkında sizi bilgilendirecektir.

    Orta Yüz Germe Nasıl Yapılır?

    Orta yüz germe ameliyatı genel anestezi altında göz kapağının içinden izsiz olarak, cilt alınacaksa kirpiklerin hemen altından ya da saçlı deriden orta yüze ulaşılarak yapılır. Operasyon sırasında genellikle göz çevresine, yanak, burun ve ağız çevresine müdahale edilir. Bu bölgelerdeki fazla cilt ve yağ dokusu alınabilir, geriye kalan dokular ise bölgede genç ve sıkı bir görünüm yaratmak amacıyla yeniden düzenlenebilir. Hasta operasyon sırasında ağrı veya rahatsızlık hissi duymaz.

    Orta Yüz Germe Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Orta yüz germe ameliyatı sonrasında hastalar bir gece kadar hastanede misafir edilirler. Daha sonra ise taburcu olurlar. Yaklaşık 7 ila 10 gün içerisinde kademeli olarak günlük yaşamlarına dönebilirler. Ancak iyileşme sürecinin sonuna kadar doktorları tarafından önerilen noktalara dikkat etmeleri, ilaçlarını düzenli kullanmaları ve doktor kontrollerini aksatmamaları gerekir.

    Orta Yüz Germe Fiyatları

    Orta yüz germe fiyatları, operasyonun detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button