Liposuction

    Liposuction, diyet ve egzersize dirençli olan bölgesel yağların alınması amacıyla yapılan bölgesel incelme uygulamasıdır. Bölgesel yağlanma hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen, görece yaygın bir problemdir. Gün içerisinde alınan kalori miktarı, harcanan kalori miktarından daha fazla olduğunda, alınan fazla kaloriler yağ dokusu olarak vücutta depolanırlar. Bu yağların depolandığı bölgelerde kalınlaşma görülebilir ve bu kalınlaşmaya bağlı olarak vücudu çekici kılan hatlar yağ dokularının ardında gizlenebilir. Bazı bireyler düzenli olarak spor yapıyor ve beslenme alışkanlıklarına dikkat ediyor olsalar dahi bu bölgesel yağlardan kurtulmakta zorluk çekebilirler.

    Liposuction uygulaması sayesinde bu bölgesel yağlardan kurtulmak ve daha belirgin vücut hatlarına kavuşmak mümkün olmaktadır. Liposuction, bir bölgesel zayıflama ve bölgesel incelme uygulaması olarak son derece yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Liposuction ile ne kadar kilo verilir?’’, ‘’Liposuction sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Liposuction hangi bölgelere yapılır?’’ ve ‘’Liposuction ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Liposuction uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Liposuction Nedir?

    Liposuction, bölgesel yağların özel yöntemler ile eritilmesi ve cerrahi olarak bulundukları bölgeden tahliye edilmesi amacıyla yapılan uygulamadır. Liposuction farklı teknikler kullanılarak yapılabilir. Mesela klasik liposuction uygulamasında, bölgesel yağları eritmek için cilt altına özel bir sıvı verilir. Bu sıvı bölgesel yağların, diğer dokulardan ayrılmasına yardımcı olur ve kanüller yardımı ile yağlar bölgeden alınırlar. Bir diğer liposuction tekniği ise vaser liposuctiondır.

    Vaser liposuction uygulamasında, yağ dokularının eritilmesi için yoğunlaştırılmış ses dalgaları kullanılır. Özel bir probdan çıkan yoğun ses dalgaları, oluşturdukları ısı enerjisi ile diğer dokulara zarar vermeden yağ dokularının erimesini sağlarlar. Uygulamanın geri kalanında, erimiş olan yağ dokuları yine ince kanüller yardımı ile bölgeden tahliye edilir.

    Liposuction Neden Yapılır?

    Liposuction şu gibi amaçlarla yapılabilir:

    • Erimeye dirençli yağları almak.
    • Vücut hatlarını ortaya çıkarmak ve belirginleşmelerini sağlamak.
    • Vücudun bölgesel olarak incelmesini sağlamak.
    • Bölgesel yağlara bağlı gelişen kalınlaşma sorununu gidermek.
    • İlgili vücut bölgesine hastanın talep ettiği şekli kazandırmak.

    Liposuction bu gibi amaçlarla yapılabilir. Bu uygulama bazen yağ enjeksiyonu kapsamında vücudun çeşitli bölgelerinden yağ dokusu alıp farklı bölgelere transfer etmek için de gerçekleştirilebilir.

    Liposuction Hangi Bölgelere Yapılır?

    Liposuction şu gibi bölgelere uygulanabilir:

    • Karın ve bel bölgesi.
    • Kalça bölgesi ve kalça geçişleri.
    • Basenler.
    • Bacaklar ve kollar.
    • Boyun ve gıdı bölgesi.
    • Göğüs bölgesi ve memeler.

    Liposuction uygulaması bu gibi bölgelere yapılabilir.

    Liposuction İle Bölgesel İncelme

    Bölgesel incelme, genellikle aşırı kiloları olmayan ancak basen veya karın gibi bölgelerinde yağ birikimi olan bireyler tarafından tercih edilir. İnsanların yalnızca belli bir bölgeden kilo vermelerini sağlayan herhangi bir diyet veya egzersiz programı bulunmamaktadır. Bu yüzden de bölgesel incelme amacıyla liposuction gibi uygulamalar tercih edilmektedir.

    Liposuction Kimlere Önerilir?

    Liposuction, diyet ve/veya egzersiz ile bölgesel yağlarından kurtulamayan bireylere tavsiye edilmektedir. 18 yaşından büyük olan, reşit bireyler, uygulama için engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunları yoksa istedikleri zaman liposuction yaptırabilirler.

    Liposuction İle Kilo Verilir Mi?

    Liposuction ile 1 ila 6 kilo kadar verilebilir ancak liposuctionın bir kilo verme uygulaması olmadığı unutulmamalıdır. Liposuctionın uygulanma amacı bireyin kilo vermesi değildir. Bununla birlikte elbette vücuttan alınan yağ dokularının hacmine bağlı olarak birey bir miktar kilo verir.

    Liposuction Riskli Mi?

    Liposuctiona bağlı olarak bazı komplikasyonlar gelişebilir. Bunlar arasında morarma, şişlik, enfeksiyon, kanama ve kontür düzensizlikleri yer alır. Bu komplikasyonların önemli bir kısmı iyileşme süreci sırasında, kendiliğinden kaybolur.

    Liposuction Ne Kadar Sürer?

    Liposuction uygulaması, vücudun farklı bölgelerine, farklı kapsamlarda yapılabilir. Bu yüzden uygulamanın süresi kişiden kişiye değişebilmektedir. Liposuction genellikle 1-1,5 saat içerisinde tamamlanmaktadır.

    Liposuction Nasıl Yapılır?

    Liposuction, genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Operasyon sırasında ilk olarak deri altına özel bir sıvı verilir. Bu sıvı sayesinde yağ dokuları diğer dokulardan ayrışırlar. Daha sonra ise hedef bölgeye oldukça küçük kesiler uygulanır. Bu kesilerden hedef bölgeye yerleştirilen kanüller sayesinde, diğer dokulardan ayrışmış olan yağ dokuları bölgeden tahliye edilir.

    Vaser liposuction da hemen hemen benzer bir prosedür ile gerçekleştirilir. Yalnızca hedef bölgedeki yağ dokularını, diğer dokulardan ayrıştırmak ve bölgeyi şekillendirmek için farklı bir yöntemden yararlanılır. Vaser liposuctionda bu yağ dokuları, yoğunlaştırılmış ses dalgaları ile diğer dokulardan ayrıştırılır.

    Liposuction Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Liposuction sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer alır:

    • Bir süre ağır işler yapılmamalı, özellikle de ilk birkaç gün boyunca yatarak dinlenilmelidir.
    • Hafif egzersizler yapılabilir ancak en az bir ay boyunca normal spor rutinine dönülmemelidir.
    • Reçete edilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.
    • Gerekiyorsa destekleyici korse kullanılmalıdır.
    • Bir ay boyunca denize veya havuza girilmemelidir.
    • İyileşme süreci boyunca sigara kullanılmamalıdır.

    Liposuction sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir.

    Liposuction Fiyatları

    Liposuction fiyatları, operasyonun detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button