Kaş Kaldırma

    Kaş kaldırma, kaşların pozisyonunu düzeltmek ve daha çekici bir kaş görünümü meydana getirmek için yapılan estetik operasyonudur. Kaşlar yüzün estetik bütünlüğünü pekiştiren unsurlardan biridir. Saçlar, alın bölgesi ve gözler arasında estetik bir geçiş hattı oluşturmaktadırlar. Bu yüzden kaşların pozisyonu, şekli ve görünümüyle ilgili problemler bahsi geçen diğer bölgelerin de görünümünü olumsuz etkileyebilir. Kaş düşüklüğü veya kaş düşmesi olarak bilinen durum, bireyin olduğundan daha yaşlı görünmesine sebep olabilir. Kaş kaldırma estetiği, bu gibi olumsuz durumların ortadan kaldırılması ve kaşların ideal bir pozisyona kavuşabilmesi için yapılır. Böylece birey çok daha genç, çekici ve canlı bir yüz görünümüne kavuşmuş olur. Kaş kaldırma estetiği günümüzde hem erkekler hem de kadınlar tarafından yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Kaş kaldırma estetiği nasıl yapılır?’’, ‘’Kaş kaldırma estetiği kimlere yapılabilir?’’, ‘’Kaş kaldırma estetiği ne kadar sürer?’’, “İzsiz Kaş Kaldırma nedir?” ve ‘’Kaş kaldırma ameliyatı kalıcı mı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Kaş kaldırma estetiği ve benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Kaş Kaldırma Nedir?

    Kaş kaldırma, kaş düşmesi sebebiyle yaşanan estetik problemleri gidermek ve kaşları estetik olarak daha güzel bir görünüm sunan bir pozisyona taşımak amacıyla yapılan operasyondur. Kaş kaldırma estetiği sayesinde kaş düşüklüğü sebebiyle ortaya çıkan yaşlı ve yorgun görünüm ortadan kaldırılabilir. Bireyin daha dinç, genç ve çekici bir yüz görünümüne kavuşması sağlanabilir. Kaş kaldırma ameliyatı genelde kadınlar tarafından tercih edilse de erkeklere de yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. 

    Kaşın kaldırılması ile göz kapağı üzerindeki cilt fazlalığı da büyük ölçüde azaltılmış olunur. Bu durum sıklıkla ek bir üst göz kapağı ameliyatı (blefaroplasti) ihtiyacını ortadan kaldırır ya da çıkartılacak doku miktarını minimuma indirir. 

    İzsiz Kayan Kaş Kaldırma (Scarless Gliding Brow Lift) Nedir?

    Doç. Dr. Arda Küçükgüven’in, “İzsiz Kaş Kaldırma” (Scarless Gliding Brow Lift) tekniği üzerine tıp literatürüne girmiş kendi cerrahi modifikasyonları ve yayınları mevcuttur. Literatürde uzun yıllardır tartışılan özellikle endoskopik tekniklerde görülen “Gerilim Altında” yapılan kaş kaldırmaların kısa dönemde düşmesi ve saçlı derideki kesi etrafında saç dökülmesi sorunlarını çözmeye yönelik uzun yıllardır uyguladığı ve geliştirdiği teknikle Dr. Küçükgüven, “Kalıcı” ve “İzsiz” bir şekilde kaş şekillendirme gerçekleştirmektedir. Bu işlem bir iple kaş kaldırma işlemi değildir, birkaç milimetrelik deliklerden gerçekleştirilen kalıcı bir cerrahi uygulamadır.  Bu tekniğin yaşlanmaya bağlı kaymanın olduğu düzlemde yapılması ve güçlü cilt altı boşluk kontrolü sağlaması sebebiyle iyileşme süresi çok kısa, yüz sinirlerini geride bıraktığı için güvenli ve kalıcı bir işlemdir. 

    Kaş Kaldırma Neden Yapılır?

    Kaş kaldırma şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

    • Kaşlara ideal ve çekici bir konum kazandırmak.
    • Kaşları kaldırarak daha genç bir yüz görünümü meydana getirmek.
    • Kaşlar ile yüzün geri kalanı arasında estetik bir uyum oluşturmak.
    • Kaş düşüklüğüne bağlı ortaya çıkan yorgun ve yaşlı görünümü ortadan kaldırmak.

    Kaş kaldırma bu gibi nedenlerden yapılabilmektedir.

    Kaş Kaldırma Kimlere Yapılabilir?

    Kaş kaldırma ameliyatı reşit olan her bireye yapılabilir. Kaş düşüklüğü eğer genetik bir sorun değilse genellikle 30’lu yaşlardan sonra bir problem olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden genelde bahsi geçen yaş grubundaki kişilere kaş kaldırma yapılır. Ancak bazen kaşların konumu, genetik etmenler nedeniyle estetik açıdan zayıftır. Bu gibi durumlarda daha genç yaştaki insanlara da kaş kaldırma estetiği yapılabilir.

    Kaş Düşmesi Neden Olur?

    Kaş düşüklüğü nedenleri arasında şunlar yer alır:

    • Genetik etmenler nedeniyle kaşlar daha düşük bir pozisyonda olabilir.
    • İlerleyen yaşla birlikte kaşlarda sarkma ve düşme görülebilir.
    • Yanlış uyku pozisyonu.
    • Bazı mimiklerin yoğun kullanımı.

    Kaş düşmesi nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

    Kaş Kaldırma Ameliyatı Ağrılı Mı?

    Kaş kaldırma ameliyatı ağrısız bir şekilde yapılır. Bunun nedeni, ameliyat öncesinde hastaya lokal ya da genel anestezi uygulanmasıdır. Bazı durumlarda lokal anesteziye sedasyon (derin uyku hali) işlemi de eşlik edebilmektedir. Böylece hastanın ameliyat sırasında ağrı ve rahatsızlık hissi duyması tamamen önlenmektedir. Ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek ağrılar için ise hastaya ağrı kesici ilaçlar reçete edilmektedir.

    Kaş Kaldırma Kalıcı Mı?

    Kaş kaldırma ile elde edilen kazanımlar kalıcıdır. Ancak bu süreçte bireyin, kaşların yeniden sarkması ve düşmesiyle sonuçlanabilecek alışkanlıklardan uzak kalması gerekir. Aksi takdirde kaş kaldırma ameliyatı ile elde edilen kazanımlar zaman içerisinde kaybedilebilir.

    Kaş Kaldırma Ne Kadar Sürer?

    Kaş kaldırma ameliyatı genelde 1 saat içerisinde tamamlanmış olur. Doktorunuz ameliyat öncesinde kaşlarınızın konumunu detaylı olarak değerlendirir. Sizin ameliyattan beklentilerinizi dinler. Daha sonra ise tamamen size özel bir kaş kaldırma ameliyatı planlaması hazırlar. Bu planlama dahilinde sizi hem ameliyatın detayları hem de kaş kaldırma ameliyatı süresi hakkında detaylı olarak bilgilendirir.

    Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

    Kaş kaldırma ameliyatı izole ise lokal anestezi ile diğer yüz işlemleri ile beraber olunca genel anestezi altında yapılır. Böylece hastanın ameliyat sırasında rahatsızlık hissi ve ağrı deneyimlemesi önlenmiş olur. Kaş kaldırma ameliyatı günümüzde, çeşitli cerrahi yöntemleriyle yapılabilmektedir. Bu ameliyat sırasında her iki taraftaki saçlı deri bölgesine birkaç milimetrelik birer küçük kesi uygulanmaktadır. Daha sonra ise bu kesiler kullanılarak bölgedeki dokular düzenlenir, kaşlar kaldırılır. Böylece ameliyat başarı ile tamamlanmış olur.

    Kaş Kaldırma Fiyatları

    Kaş kaldırma fiyatları, gerçekleştirilen operasyonun detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button