Boyun Germe 

    Boyun germe, boyun bölgesinde meydana gelen kırışıklıkların, doku gevşemelerinin ve sarkmaların giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen, özel bir germe operasyonudur. Çene altından dekolte bölgesine kadar olan bölge, boyun bölgesi olarak isimlendirilir. Bu bölge hem yüzün hem de dekolte ve göğüs bölgesinin estetik bütünlüğü için son derece önemlidir. Yani boyun bölgesinde meydana sarkmalar ve kırışıklıklar, yüzün ve göğüs bölgesinin de estetik bütünlüğüne zarar verebilmektedir.

    Boyun bölgesi, gün içerisinde son derece aktif bir şekilde kullanılır. Gerek bu kullanım dahilinde gerçekleşen, tekrarlayan boyun hareketleri gerekse de ilerleyen yaş gibi etmenler boyun bölgesinde ciddi sarkmalar meydana gelmesine, boyun bölgesindeki cilt dokusunun yıpranmasına ve kırışmasına neden olabilir. Güneş ışığı maruziyeti, ani kilo değişimleri, hormon dengesizliği ve çeşitli cilt hastalıkları da bu sarkmanın ilerlemesinde rol oynayabilmektedir. Boyun sarkması özellikle de 40’lı yaşlardan sonra belirginlik kazanmaya başlar. Bu da çoğu bireyin kaçınmak istediği bir durumdur. Boyun germe ameliyatı ile boyundaki sarkmaları tamamen sonlandırmak ve bölgede genç bir görünüm meydana getirmek mümkündür. Yazımızın devamında ‘’Boyun germe ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Boyun germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’, ‘’Boyun germe ameliyatı ne kadar sürer?’’ ve ‘’Boyun germe ameliyatı neden yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Boyun germe ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Boyun Germe Nedir?

    Boyun germe, boyun bölgesindeki fazla yağ, deri ve gerekli durumlarda derin dokuların şekillendirilmesi, bölgedeki kas dokularının yeniden düzenlenmesi ve boyun bölgesine genç bir görünüm kazandırılması amacıyla yapılan operasyondur. Boyun germe ameliyatı, botoks gibi uygulamaların aksine kalıcı bir çözüm sunmaktadır. Bu operasyon ile elde edilen kazanımlar, kilo kontrolü sağlandığı sürece yıllarca sorunsuz bir şekilde korunabilir.

    Boyun Germe Neden Yapılır?

    Boyun derisi son derece ince bir yapıya sahiptir. Bu yüzden bölge ilerleyen yaş gibi etmenlere bağlı olarak yıpranabilir ve boyun sarkmaları ortaya çıkabilir. Bu da hem boyun bölgesinin hem yüzün hem de göğüs ve dekolte bölgelerinin estetik bütünlüklerine zarar verir. Boyun germe ameliyatı, bu sorunu ortadan kaldırmak, boyun bölgesine zarif ve genç bir görünüm kazandırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

    Boyun Sarkması Neden Olur?

    Boyun sarkması şu gibi nedenlerden meydana gelebilir:

    • İlerleyen yaşa bağlı olarak bölgedeki dokuların yıpranması.
    • Fiziksel travmalar ve yaralanmalar.
    • Bağ doku hastalıkları.
    • Cilt hastalıkları.
    • Güneş ışığı maruziyeti gibi çevresel etmenler.
    • Ani kilo değişimleri.

    Boyun sarkması bu gibi nedenlerden meydana gelebilir. Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi boyun derisi oldukça ince bir yapıya sahiptir, bu da yıpranmasını kolaylaştırmaktadır.

    Boyun Germe Kaç Yaşında Yapılır?

    Boyun sarkmaları genellikle 40’lı yaşlardan sonra belirgin bir yapı kazanmaya başlarlar. Bu yüzden de operasyon genellikle 40’lı yaşlardaki hastalar tarafından tercih edilir. Bununla birlikte boyun germe ameliyatı için belli bir yaş aralığı bulunmaz. Mesela obezite cerrahisi sonucu ciddi miktarda kilo veren, genç yaştaki bireyler de boyun sarkmalarından kurtulmak için boyun germe ameliyatına başvurabilirler.

    Boyun Germe Riskli Mi?

    Boyun germe ameliyatı her ne kadar tehlikeli bir operasyon olmasa da diğer tüm cerrahi operasyonlar gibi bazı komplikasyonlara neden olabilir. Bunlar arasında kanama, ameliyat sonrası ağrı ve ödem oluşumu, enfeksiyon ve bölgede geçici his kaybı gibi komplikasyonlar bulunur.

    Boyun Germe Ne Kadar Sürer?

    Boyun germe ameliyatı genellikle 2 saat kadar sürse de operasyonun detaylarına göre ameliyatın süresi değişiklik gösterebilir. Doktorunuz sizi konu hakkında bilgilendirecektir.

    Boyun Germe Nasıl Yapılır?

    Boyun germe ameliyatı genel anestezi altında, ağrısız ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilir. Operasyon sırasında boyun bölgesindeki kas ve derin dokular yeniden düzenlenir. Sarkmaya yol açan fazla dokular alınır. Cilt dokusu bölgede daha sıkı bir görünüm meydana getirmek için özel teknikler ile şekillendirilir. Operasyon sırasında atılan kesiler stratejik konumlara sahiptir, iyileşme sürecinin ardından dışarıdan fark edilmeleri son derece güçtür.

    Boyun Germe Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Boyun germe ameliyatı sonrası hastalar aynı gün taburcu edilebilir veya bir gece hastanede misafir edilebilirler. Operasyondan sonra hastanın 1 hafta içerisinde günlük yaşamına dönmesi beklenir. Ancak yine de tam iyileşme sağlanana kadar boyun hareketlerini kısıtlamalı, ilaçlarını düzenli olarak kullanmalı ve doktorunun önerilerine uymalıdır.

    Boyun Germe Fiyatları

    Boyun germe fiyatları, operasyonun detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button